Actueel Nieuws

Op deze pagina vind u actueel nieuws op accountancy- en fiscaal gebied verzorgd door Informanagement.

Trefwoord:

12-07-2018
Opbrengst verhuur tuinhuis niet belast

Voor de heffing van de inkomstenbelasting worden de voordelen uit eigen woning gesteld op een forfaitair bedrag. Wordt de eigen woning tijdelijk aan Lees meer..

12-07-2018
Nieuwe of gebruikte auto voor de bpm?

Over de vraag wanneer sprake is van een nieuwe of gebruikte auto voor de bpm heeft de Hoge Raad al meerdere arresten gewezen. Zo staat de Lees meer..

12-07-2018
Jeugd-LIV

Werkgevers hebben over 2018 recht op het jeugd-LIV voor elke werknemer, die voldoet aan de volgende drie voorwaarden: de werknemer is verzekerd Lees meer..

12-07-2018
Vliegbelasting

De belastingheffing zal in de toekomst verschuiven van inkomensgerelateerd naar verbruiksgerelateerd. Met name milieuonvriendelijke producten zullen Lees meer..

05-07-2018
Uitbreiding geboorteverlof partner

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het wetsvoorstel Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) naar de Tweede Kamer gestuurd. Op Lees meer..

05-07-2018
Evaluatie EIA

Subsidieregelingen met een wettelijke grondslag worden iedere vijf jaar geƫvalueerd. Dat geldt ook voor de energie-investeringsaftrek (EIA). De Lees meer..

05-07-2018
Nieuwe wetgeving positie zelfstandigen zonder personeel

De fiscale en arbeidsrechtelijke postie van een zelfstandige zonder personeel (zzp'er) blijft de overheid bezighouden. De doelstelling van de wetgever Lees meer..